Bulletin k utkání #9
Basket Brno vs ERA Basketball Nymburk
Zítra další těžký zápas proti Nymburku

Zítra další těžký zápas proti Nymburku

Basket Brno vs ERA Basketball Nymburk

9.11. | 18:00 | STAREZ Aréna Vodova | Vstupenky v síti ticketportal

V sobotu se v domácím prostředí STAREZ Arény Vodova utkáme s dlouholetým hegemonem ligy, který loni získal v Kooperativa NBL „jen“ třetí místo, týmem ERA Basketball Nymburk.

Nymburk nám má tuto sezonu co vracet. Na začátku října jsme ve Sportcentru v Nymburce zaznamenali svoji první výhru v sezoně. Domácí tým jsme porazili o tři body (72:69) po velmi dobrém výkonu našeho týmu. Bodově nás v tomto utkání táhla dvojice Zdanavičius a Šiška, oba nastříleli 18 bodů a velmi dobrý zápas odehrál Matěj Dáňa, který za 17 minut na palubovce skóroval třináct bodů. Matěj ale v zítřejším odvetném utkání nenastoupí kvůli dlouhodobému zranění nohy. Pomalu se ale začíná dostávat do tréninku a v nejbližší době ho fanoušci budou moct vidět na palubovce.

V této sezoně prohrál Nymburk tři utkání a v tabulce Kooperativa NBL je momentálně na druhém místě, hned za Opavou, která má ale o zápas víc. Právě ten rozdílový zápas vyhráli Slezané ve středu v naší aréně, když jsme dobře rozehraný zápas nedotáhli do vítězného konce a prohráli jsme o tři body.

Ve venkovním prostředí prohrál Nymburk jediný zápas a to před dvěma týdny v Ústí nad Labem. Na Slunetě se zrodila výhra domácího týmu 85:78.

Tento týden cestoval Nymburk do Španělska, kde se ve 2. fázi Evropského poháru FIBA utkal se Zaragozou. V poslední čtvrtině vedl nad týmem z nejvyšší španělské soutěže ACB o 14 bodů, nakonec ale odešel ze zápasu jako poražený a prohrál 79:82.

Absence v utkání: Krakovič (zraněný kotník), Dáňa (zranění nohy)

Atrakce utkání: v poločasové přestávce exhibiční zápas 3 na 3 basketbalistů na vozíku

Tomáš Nesrovnal (asistent trenéra Basket Brno): ,,V sobotu nás čeká další domácí zápas, tentokrát proti Nymburku. Nymburk v posledních zápasech předvádí velmi kvalitní výkony, což ukázal i proti týmu z ACB, kdy odehrál velmi vyrovnané utkání proti španělské Zaragoze. Náš cíl je navázat na kvalitní výkony z posledních dvou zápasů a především udržet koncentraci po celých 40 minut. Věřím, že si do haly najde cestu co nejvíce fanoušků, kteří nás poženou za dalším kvalitním výkonem.“

Viktor Půlpán (rozehrávač Basketu Brno): ,,Čeká nás další těžký zápas, tentokrát s Nymburkem. Věřím, že když vydržíme hrát náš basket celých 40 minut, tak zápas můžeme dotáhnout do vítězného konce.“


Zpět na úvod