Bulletin k utkání #11
Basket Brno vs Keilla Coolbet
V pondělí čtvrté utkání v rámci ENBL

V pondělí čtvrté utkání v rámci ENBL

Basket Brno: Keila Coolbet

Pondělí | 18.12.203 | 18:00 | STAREZ Aréna Vodova

V pondělí 18.12. nás čeká poslední utkání před Vánoci. V rámci severoevropské ENBL odehrajeme čtvrté střetnutí, tentokrát proti estonskému týmu Keila Coolbet.

V ENBL se nám letos nedaří, prohráli jsme postupně v Newcastlu, doma s rumunským Voluntari a následně i v Polsku se Zielonou Gorou. O první výhru se budeme ucházet zítra s estonským týmem Keila Coolbet, která už letos v severoevropské lize vyhrála. S rumunským Voluntari prohrála o 29 bodů, s belgickým Liege o 4 body a vítězství si připsala proti lotyšské Valmieře (97:91).

Keila je poměrně nový tým na basketbalové mapě, založen byl v roce 2010. Kromě ENBL nastupuje v lotyšsko-estonské lize, kde se po šestnácti odehraných zápasech pohybuje těsně za hranicí postupu do play-off. Loni to byl pro ní premiérový ročník v této lize a skončila na celkovém dvanáctém místě.

Tým je složen hlavně z domácích estonských hráčů, kteří jsou doplněni o několik cizinců. Denis Krestinin z Litvy nasázel ve vítězném zápase Keily v ENBL 39 bodů. Pak mají pod košem 208 cm vysokého Luku Majstorovice ze Srbska a na rozerhváce hráč americké národnosti Kevin Anthony Johnson.

Nám bude v utkání chybět Terrell Brown-Soares, který se doléčuje z nemoci a trenéři nechtějí riskovat zhoršení jeho zdravotního stavu.

Jan Pavlík (asistent Basket Brno): ,,Po důležité výhře nad Kolínem nás čeká utkání ENBL proti týmu Keila Coolbet, ve kterém uděláme vše proto, abychom získali první výhru v mezinárodní soutěži. Nečeká nás nic lehkého, tým Keily má svou kvalitu jak na rozehrávce, tak i pod košem, bude tedy potřeba podobného výkonu jako proti Opavě a Nymburku a podobné touhy po vítězství, kterou naši fanoušci mohli vidět v posledních fázích zápasu s Kolínem. Pro výhru uděláme vše co je v našich silách, abychom našim skvělým fandům připravili malý vánoční dárek. Rád bych pozval všechny i na tento nevšední den, společně to vítězství získáme!“

Zpět na úvod