Bulletin k utkání #12
Basket Brno: RSW Liege Basket
První domácí utkání po Vánocích proti belgickému Lutychu

První domácí utkání po Vánocích proti belgickému Lutychu

Basket Brno: RSW Liege Basket

28.12. | 18:00 | STAREZ Aréna Vodova | Vstupenky v síti ticketportal (odkaz ZDE)

Zítra nás čeká první utkání po Vánocích, v rámci severoevropské ligy ENBL odehrajeme v domácím prostředí od 18:00 zápas proti belgickému týmu RSW Liege Basket.

Lutych je v naší B skupině na druhém místě, ze čtyř zápasů vyhrál tento tým až tři. Výsledky Lutychu v letošní sezoně ENBL:

RSW Liege Basket: ENEA Stelmet Zastal Zielona Gora 102:79

CSO Voluntari: RSW Liege Basket 89:68

Keila Coolbet: RSW Liege Basket 92:96

RSW Liege Basket: Valmiera Glass Via 97:68

Nám se stále v mezinárodních soutěžích nedaří. Loni jsme v ENBL vyhráli jen jeden zápas a letos na první výhru čekáme. V domácím prostředí jsme v této lize zápas ještě nikdy nevyhráli.

Náš zítřejší soupeř hraje kromě ENBL ještě Belgický pohár, kde již vypadl ve čtvrtfinále a také BNXT ligu (Nizozemsko-Belgická liga). V této lize se nachází ve skupině B na osmém místě, z dvanácti zápasů vyhrál sedm a ve vyrovnané lize má velkou možnost postoupit do části vítězů.

Do utkání nastoupíme v plném složení, všechna zranění a nemoci jsme o Vánocích doléčili. Budeme se snažit získat první výhru v ENBL a také se dobře připravit na sobotní zápas Kooperativa NBL, v posledním utkání v roce 2023 hrajeme v Děčíně.

Tomáš Nesrovnal (asistent Basket Brno): ,,Krátce po vánočních svátcích nás čeká na domácí palubovce zápas v evropské soutěži proti velmi kvalitnímu týmu z Belgie, který je v průběžném pořadí druhý v této lize. Očekáváme fyzicky náročné utkání a to především z podkošového území, kde je Liege velmi silné. Pokud chceme být zítra úspěšní, musíme předvést podobný výkon jako v zápasech proti Nymburku a Opavě a to zejména na obrané polovině. Chtěl bych tímto pozvat všechny fanoušky do haly, aby nám pomohli urvat první výhru v letošním ročníku ENBL.“

Matěj Dáňa (hráč Basket Brno): ,,Čeká nás další zápas v ENBL proti belgickému týmu Lutych. Stále čekáme na první výhru v mezinárodní soutěži, tak věřím, že se na soupeře dobře připravíme a společnými silami zápas vyhrajeme.“

Zpět na úvod