Bulletin k utkání #15
Basket Brno vs BK REDSTONE Olomoucko
Zítra si můžeme zabezpečit postup do skupiny A1

Zítra si můžeme zabezpečit postup do skupiny A1

Basket Brno vs BK REDSTONE Olomoucko

13.1. | 19:00 | STAREZ Aréna Vodova | Vstupenky v síti ticketportal (odkaz ZDE)

Už zítra v utkání s Olomouckem můžeme definitivně potvrdit svůj postup do nadstavbové skupiny A1. Tabulka je jasná, když vyhrajeme, postupujeme bez ohledu na výsledky soupeřů.

Soupeř z Olomouce je sice v letošní sezoně Kooperativa NBL až na jedenáctém místě s bilancí 6 výher a 11 proher, ale jedno vítězství si tým Olomoucka připsal právě s námi.

V prostředí Čajkarény jsme prohráli 96:82. Za soupeře se prosazovaly zahraniční opory, Bailey dal 24 bodů, Adamu 23, Shaver 19 a Brayer 11. My jsme do zápasu nastoupili bez prvního rozehrávače Viktora Půlpána, nejvíc bodů skóroval Šiška (20), ke kterému se přidal Zdanavičius, Svoboda a Lee (všichni 14 bodů). Právě litevský pivot nám bude kvůli zranění nohy chybět i v sobotním důležitém utkání.

Oba týmy se tento týden vítězně naladily na sobotu. Olomoucko porazilo ve středu v osmifinále poháru v domácím prostředí tým NH Ostrava a my jsme v úterý odehráli poslední domácí zápas v severoevropské ENBL. Ve STAREZ Aréně Vodova jsem vyhráli nad lotyšským klubem Valmiera Glass Via 90:74.

Absence v utkání: Zdanavičius (zranění nohy)

Atrakce utkání: Společné vstupné pro dva zápasy ve STAREZ Aréně Vodova – od 15:30 brněnské derby v Chance ŽBL KP Tany Brno vs Žabiny Brno a od 19:00 moravské derby Basket Brno vs BK REDSTONE Olomoucko

Jan Pavlík (asistent Basketu Brno): ,,V sobotu nás čeká utkání proti Olomoucku, což není vůbec lehký soupeř, i když by postavení v tabulce mohlo vypovídat jinak. Náš soupeř se opírá hlavně o americké hráče, kteří jsou velice nebezpeční ve hře jeden na jednoho, takže náš hlavní úkol bude perfektní individuální obrana. Naopak v útoku bude na soupeře určitě platit rychlý pohyb míče a obecně rychlá hra jak v přechodové hře, tak i ve hře 5 na 5. Pokud splníme taktický plán a budeme hrát agresivně na obou koncích hřiště, s podporou našich fanoušků na domácí palubovce zvítězíme. V sobotu odpoledne se koná ve Starez aréně i brněnské derby KP Tany Brno: Žabiny, po kterém následuje naše utkání, rád bych tedy pozval příznivce basketbalu na toto basketbalové odpoledne.“

Zpět na úvod