Bulletin k utkání #16
Basket Brno vs SK Slavia Praha
Poslední utkání v základní části odehrajeme proti Slavii

Poslední utkání v základní části odehrajeme proti Slavii

Basket Brno vs SK Slavia Praha

20.1. 2023 | 18:00 | STAREZ Aréna Vodova | Vstupenky v síti ticketportal (odkaz ZDE)

V sobotu odehrajeme poslední kolo základní části Kooperativa NBL. Naším soupeřem bude SK Slavia Praha.

Slavia je v tabulce na posledním místě s bilancí 3:18, ale pamatujeme si na první vzájemný zápas v této sezoně. V pražském Edenu jsme vyhráli 80:76, ale Slavia ještě dvě minuty před koncem vedla 74:73. Nejlepším střelcem tohoto utkání byl domácí Varner, který nastřílel 20 bodů. Na naší straně Tomas Zdanavičius skóroval bodů 18. Právě litevský pivot nám ale bude chybět i v sobotu, kvůli přetrvávajícím problémům s tříslem.

V lednu nás pak ještě čeká několik zápasů: hned v pondělí odehrajeme osmifinále Českého poháru v Kolíně. V neděli 28.1. cestujeme do Ústí nad Labem, kde odehrajeme první zápas v nadstavbové skupině A1 a v úterý 30.1. nás čeká poslední utkání v severoevropské ENBL, cestujeme do Litvy do města Siauliai. V případě postupu přes Kolín do čtvrtfinále Českého poháru určil los, že čtvrtfinále odehrajeme doma proti USK Praha. Tento případný zápas by se odehrál pravděpodobně také v lednu.

Absnece v utkání: Tomas Zdanavičius (svalové zranění třísla)

Tomáš Nesrovnal (asistent trenéra Basket Brno): ,,Poslední zápas v základní části odehrajeme na domácí půdě proti Slávii. Pražané oproti poslednímu vzájemnému měření částečně obměnili soupisku a v posledních zápasech předvádí mnohem lepší výkony a tak nás rozhodně čeká velmi náročný duel. Jedním z klíčů k vítězství je rozhodně agresivní nátlaková obrana s dobrým doskokem a následným rychlým protiútokem. Věřím, že pokud budeme mít dobrý start do utkání a zůstaneme koncentrovaní po celý zápas, budeme na Vodovce slavit vítězství.”

Petr Křivánek (hráč Basket Brno): ,,V sobotním zápase bude klíčem k úspěchu bojovnost a dobrá obrana. Uvědomujeme si, že nás čeká těžký zápas, proto musíme udržet naši taktiku a nasazení na 100 %. Doufám, že vás přijde co nejvíce, ať společně zakončíme základní část vítězstvím!”

Zpět na úvod