Bulletin k utkání #5
Basket Brno vs BK KVIS Pardubice
Zítra nás čeká utkání týmů s odlišnou formou

Zítra nás čeká utkání týmů s odlišnou formou

Sobota 18.11. | 19:00 | STAREZ Aréna Vodova | Vstupenky v síti ticketportal

V sobotu nás čeká velice důležité utkání proti Pardubicím. Bude to zápas dvou týmů s odlišnou formou. Zatímco my jsme vyhráli čtyři z posledních pěti utkání v Kooperativa NBL, Pardubice vyhrály z posledních pěti utkání jediné a to na Slavii Praha.

Ve STAREZ Aréně Vodova to bude utkání dvou týmů, které se již tuto sezonu jednou potkaly. V Pardubicích vyhrál domácí tým poměrem 91:73. Nejlepším skórerem toho zápasu byl pardubický Pekárek s 21 body. Na naší straně mu sekundoval Ondřej Šiška, který nastřílel 18 bodů.

Tým BK KVIS Pardubice se v tabulce nachází po dobrém úvodu soutěže až na devátém místě Kooperativa NBL s bilancí 5 výher a 7 porážek. V průběhu sezony opustil tým hlavní trenér Dino Repeša, kterého nahradil jeho dosavadní asistent Vanja Miljkovič. Náš tým je průběžně na osmém místě, naše bilance je vyrovnaná, pět výher a pět proher. Tabulka Kooperativa NBL je ale v tomto roce opět velmi vyrovnaná a tak každý jeden zápas a každá jedna výhra je důležitá v boji o co nejlepší umístění.

V některých týmových statistikách se Pardubice umísťují na popředních příčkách - v úspěšností střelby za 2 body jsou páté s úspěšností 55,2% a v počtu doskoků na zápas jsou čtvrté s průměrem 42,1 doskoku na utkání. My jsme třetí nejlepší tým, co se týče obdržených bodů na jedno utkání (v průměru dostáváme 79,2 bodu).

Terrell Brown-Soares je zatím nejlepším hráčem v Kooperativa faktoru. Jeho průměr více než 10 bodů v této statistice je více než impozantní. Zejména když se podíváme do historických statistik a zjistíme, že vítěz má většinou skóre kolem 6 bodů (výjimka sezona 20149/20 a Zachary Hankins, který vyhrál se skóre 10,5). Kooperativa faktor je statistika, do které hráč sbírá body za smeč, alley-oop nebo blok. Vítěz je tedy hráč, který nejvíc „baví“ diváky pohlednými a highlightovými akcemi.

Absence: Krakovič (zraněný kotník, dlouhodobé zranění) Dáňa (zranění nohy, start nejistý), Lee (zranění hlavy, start nejistý)

Tomáš Nesrovnal (asistent trenéra Basketu Brno): ,,V sobotu nás čeká další důležitý zápas v české lize, tentokrát proti Pardubicím. V posledních zápasech ukazujeme, že naše výkonost roste a na to chceme navázat i zítra. Pardubice jsou momentálně velmi nebezpečný tým, nedají nám nic zadarmo a bude to hodně tvrdý zápas. Věřím, že pokud předvedeme agresivní obranu a v útoku bude dobrý pohyb míče, dokážeme před domácím publikem zvítězit.“

Šimon Svoboda (hráč Basketu Brno): ,,Zítra nás čeká další těžké utkání na domácí palubovce proti Pardubicím. Určitě to pro nás nebude lehký zapas, ale věřím, že když navážeme na naše výkony z posledních zápasu a hlavně před domácími fanoušky, tak vyhrajeme.“

Vstupenky v síti ticketportal: odkaz ZDE

Zpět na úvod