Bulletin k utkání #7
Basket Brno vs Sršni Photomate Písek
Zítra proti nováčkovi ligy, který má stejnou bilanci jako my

Zítra proti nováčkovi ligy, který má stejnou bilanci jako my

Basket Brno vs Sršni Photomate Písek

Sobota | 25.11. | 15:00 | STAREZ Aréna Vodova

Nováček ligy v Brně! V sobotu to nebude jen první souboj těchto dvou klubů v nejvyšší Kooperativa NBL, ale také to bude velmi důležitý zápas z pohledu tabulky. Sršni Písek i Basket Brno mají identickou bilanci 6 výher a 5 proher.

V domácím prostředí STAREZ Arény Vodova jsme zatím prohráli jen jeden duel a to se Slunetou Ústí nad Labem. Momentálně máme výbornou formu, z posledních šesti utkání jsme pět vyhráli.

V sobotu to bude zápas dvou týmů s odlišným pojetím hry. My jsme třetí nejlepší tým co se obrany týče (79 inkasovaných bodů na zápas) a Písek je čtvrtý nejlepší ve vstřelených bodech na jedno utkání (průměr téměř 90). Sršni mají také nejvíce asistencí a velmi kvalitní je i jejich doskok (třetí v lize; 42 doskoků na utkání).

V individuálních statistikách září hlavně dva hráči. Martin Svoboda je pátým nejlepším střelcem celé ligy a druhým nejlepším hráčem Kooperativa faktoru. Vojtěch Sýkora je na prvním místě v počtu asistencí i doskoků. V průměru zaznamenává 11,4 bodů, 11,3 doskoků a 10,5 asistencí.

Absence v utkání: Krakovič (dlouhodobé zranění kotníku), Dáňa (zranění nohy, start nejistý)

Atrakce utkání: Vystoupení tanečnic o time-outech.

Jan Pavlík (asistent trenéra Basketu Brno): ,,Písek hraje na naši ligu netradiční styl basketbalu s velkým množstvím útoků, velice agresivní osobní i zónovou obranou, kterou velmi často vytahuje na celé hřiště. Tým našeho soupeře je již dlouhou dobu spolu, hráči jsou schopni se najít poslepu a velice dobře čtou obranu. Bude důležité, abychom v zápase byli maximálně koncentrovaní a výborně komunikovali, abychom soupeři nedovolili lehké koše a zastavili jeho rychlý přechod do protiútoku. Pokud dodržíme stanovenou taktiku a budeme hrát s nasazením minimálně 100procentním, budeme mít za pomocí našich fanoušků dobrou šanci na vítězství.“

Tomas Zdanavičius (hráč Basketu Brno): ,,Nejdůležitější na sobotním utkání bude kontrola tempa, jelikož Písek hraje opravdu rychlý basketbal. Také se musíme vyhnout živým ztrátám, abychom nedostávali jednoduché koše. Slyšel jsem, že na zápas přijde hodně fanoušků Sršňů, takže bych chtěl pozvat všechny naše fanoušky do haly. Doufám, že ukážeme, jaká dobrá atmosféra bývá na Vodovce.“

Zpět na úvod