Bulletin k utkání #2
Basket Brno vs SLUNETA Ústí nad Labem
Výhra na Tatranu po velkém obratu

Výhra na Tatranu po velkém obratu

NH Ostrava: Basket Brno 79:83 (28:16, 16:16, 19:23, 16:28)

Body: Jeter 25, Weaver 20, Majerčák 18, Svoboda 6, Rhodes 4, Williams 2, Mička 2, Snopek 2 - Lee 19, Svoboda 14, Šiška 13, Zdanavičius 13 (+7 doskoků), V. Půlpán 9, Křivánek 6, Dáňa 5, Brown-Soares 4

V Ostravě nás čekal další těžký zápas s domácím týmem NH. Úvod utkání byl vyrovnaný, po třech minutách byl stav 7:7. Nová Huť se dostala do výraznějšího vedení po šesti minutách a svůj náskok navyšovala až na 28:16.

V prvním poločase se nám nedařila střelba za 3 body, proměnili jsme jen jednu střelu z dvanácti pokusů. Náskok domácích se ve druhé čtvrtině nezměnil a do šaten se odcházelo za stavu 44:32.

Druhý poločas začal naší mini šňůrou 4:0. Po dvou minutách byl stav už 46:40. Poté ale opět NH odskočila na 55:42. Následovala ale výborná pasáž našeho týmu a tři trojky nás dostaly na dostřel 55:57. Po třetí části hry byl stav 63:55 pro Ostravu.

Začátek čtvrté čtvrtiny vyšel Zdanavičiusovi, který dal pět bodů, hned poté ale dostal pátý faul a v zápase nemohl pokračovat. Šest minut před koncem vyrovnal Křivánek a začínalo se “od začátku”. Svoboda dal trojku na 69:66 a Lee šestkami zvyšoval už na 71:66 pro nás. V posledních minutách jsme si i díky dobré střelbě udržovali náskok a zápas jsme dovedli do vítězného konce 83:79.

Matej Majerčák (rozehrávač NH Ostrava): „Velmi těžká porážka, zápas jsme měli velmi dobře rozehraný, kdy jsme dobře bránili. Rozhodl úsek, kdy jsme dostali pár slepených trojek, a to nás posadilo na zem. Pak jsme se nebyli schopni prosadit. Mrzí nás to velmi, jelikož toto jsme mohli zvládnout.”

Nihat Gurbuz (asistent NH Ostrava): „Gratuluji soupeři k výhře. Nám nevyšla třetí čtvrtina, kdy jsme měli hodně ztrát, a navíc se nám vyfauloval Williams.”

Šimon Svoboda (forward Basket Brno): „První půlka se nepovedla podle představ, kdy jsme moc nebránili a nechávali Ostravě volné koše. O poločase jsme si něco řekli a vstup do druhé půle byl o něčem jiném. Navíc nám také padlo z dálky a pak jsme se dotáhli. Třetí čtvrtka nám pomohla k výhře, za kterou jsme rádi.”

Jan Pavlik (asistent Basket Brno): „Kromě první čtvrtiny jsme odváděli dobrou práci v obraně. Bylo vidět, že jsme se na Ostravu dobře připravili, když jsme si uvědomili, jakou obranu chceme hrát, tak jsme začali dotahovat. Musíme pracovat dál, máme hodně mladý tým a patří mu gratulace. Domácí mají dobrý tým, kdy se dají dohromady a hlavně doma na Tatranu budou určitě hodně škodit, proto je naše vítězství cenné.”

Zpět na úvod