Bulletin k utkání #2
Basket Brno vs SLUNETA Ústí nad Labem
Zítra nás čeká rozjetá Sluneta

Zítra nás čeká rozjetá Sluneta

28.10. | 18:00 | STAREZ Aréna Vodova |Vstupenky v síti ticketportal

Zítra nás čeká 9. kolo Kooperativa NBL, které odehrajeme na domácí palubovce proti Slunetě Ústí nad Labem. Sluneta je velmi silný tým, což dokazuje i to, že je v tabulce na třetím místě, hned za Nymburkem a Opavou.

Tým ze severu Čech neměl dobrý start do ligy, prohrál první tři utkání, na domácí palubovce s Kolínem a Děčínem a na venkovní palubovce v Opavě. V dalších pěti zápasech ale Sluneta neokusila chuť prohry a tak cestuje do Brna s bilancí 5:3.

Na druhé straně, my jsme vyhráli poslední dvě utkání, v domácím prostředí s Děčínem a minulý týden na palubovce Ostravy. Do zápasu jdeme s bilancí 3:4.

Loni se nám s Ústí dařilo, odehráli jsme celkem pět vzájemných utkání (4 v lize a 1 na FINAL 4 Českého poháru) a čtyři zápasy jsme dovedli do vítězného konce. Ve STAREZ Aréně Vodova jsme vyhráli 92:90 a 81:79.

Nejvíce bodujícím hráčem Slunety je Ty Nichols, který dává v průměru více než 25 bodů na jedno utkání. Ladislav Pecka sbírá 10 doskoků na utkání a pozor si budeme muset dát i na Lamba Autreyho, který má nejvíc asistencí i zisků ze všech hráčů Slunety Ústí nad Labem.

Atrakce utkání: Po nástupu hráčů předání dresu Františku Konvičkovi, který v létě tohoto roku oslavil 85. narozeniny. Před utkáním se bude otevírat galerie sportu ve STAREZ Aréně Vodova, kde jsou pozvány legendy brněnského basketbalu i představitelé ČBF. O poločasové přestávce se bude gratulovat českým para-basketbalistům, kteří vyhráli na ME C divize zlatou medaili a postoupili o divizi víš.

Absence v utkání: Krakovič (zraněný kotník)

Martin Vaněk (hlavní trenér Basketu Brno): ,,Čeká nás další těžké utkáni. Sluneta má momentálně asi nejlepší sportovní formu z týmů KNBL, když vyhrála všech 6 posledních zápasů. Jejich hra se opírá o dvojici Nichols-Autrey, která je vhodně doplněna českými hráči. Tým navíc přidal další americkou posilu. Pokud chceme pomýšlet na vítězství, musíme předvést perfektní výkon v obraně a nedovolit soupeři body z druhých šancí. Věřím, že nám také pomůžou naši fanoušci a poženou nás dopředu za dalším domácím vítezstvím!“

Ondřej Šiška (hráč Basketu Brno): ,,Čeká nás těžké utkání proti rozjetým Pandám ze severu, které si poslední zápasy pochutnávají na soupeřích stejně jako na bambusu. Klíčové bude zbrzdit duo Nichols-Autrey, ale důležitější bude pohlídat ostatní hráče, aby se nedostali do zápasu. Věřím a doufám, že nám fanoušci opět vytvoří skvělou atmosféru, která nám pomůže přetavit zápas do vítězného konce.“

Zpět na úvod