Bulletin k utkání #3
Basket Brno vs CSO Voluntari
Důležitá venkovní výhra nad Slavii Praha

Důležitá venkovní výhra nad Slavii Praha

SK Slavia Praha: Basket Brno 76:80 (21:20, 17:20, 17:23, 21:17)

Body: Varner 20, Tavares 19, Shelton 13, Mareš 11, Thompson 6, Pumprla 5, Jelínek 2 - Zdanavičius 18, V. Půlpán 15, Lee 14 (+10 doskoků), Šiška 13 (+11 asistencí), Křivánek 6, Brown-Soares 6, Rychtecký 5, Svoboda 3

Na zápas proti Slavii Praha jsme nastoupili v sestavě už i se Šimonem Svobodou. Začátek důležitého utkání se nám nepovedl, prohrávali jsme 11:3 a poté i 21:12. Osmibodovou šňůrou jsme ale dokázali snížit na 20:21, což byl stav po první čtvrtině.

Na začátku druhé části jsme se dostali do vedení po koši Zdanavičiuse. Následně získal míč Půlpán, který nás poslal do vedení o 3 body. Domácí Slavie ale otočila a dvě minuty před koncem vedla 36:31. Nápor domácího týmu ale odvrátil Lee, který dal trojku a v poslední vteřině poločasu nás poslal do vedení.

Druhý poločas jsme začali šňůrou 7:0 a náskok před soupeřem jsme si udržovali po celou dobu čtvrtiny. Vedli jsme 56:48 i 61:52, po třetí části byl stav 63:55.

Poslední čtvrtinu jsme začali 5:0 a Zdanavičius zvyšoval už na 68:55. Domácí se ale nevzdali a v posledních pěti minutách nejdříve snížili na 69:70, poté ale dokonce vedli 74:73. Oba týmy se pak střídaly ve vedení, v poslední minutě ale Slavie pokazila dva útoky a i díky dobré střelbě trestných hodů jsme si z Edenu odvezli důležitou výhru.

Příští týden nás čekají dvě domácí utkání. Ve středu odehrajeme ve STAREZ Aréně Vodova první domácí utkání v rámci severoevropské ligy ENBL proti rumunskému klubu CSO Voluntari a v sobotu nás čeká souboj s USK Praha.

Martin Vaněk (kouč Basket Brno): „V první řadě jsme hrozně rádi za tohle vítězství. Nebylo to vůbec jednoduché, protože jsme v úterý hráli v Newcastlu, dlouho jsme cestovali a ten zápas jsme měli v nohách. Navíc to byl hodně náročný duel, takže jsme strašně rádi za vítězství. Klíčem bylo zpomalit Tavarese s Varnerem a to se nám docela podařilo. Škoda, že když to bylo o 13 bodů, tak jsme ten zápas nedokázali zavřít, ale na konci jsme to ubojovali, měli jsme podle mě trošku víc síly a štěstí bylo na naší straně a zvládli jsme to. To je to nejdůležitější. Jsem moc pyšný na kluky, jak to zvládli, že bojovali až do konce a nevzdali to, i když se nám v posledních pěti minutách úplně nedařilo.”

Šimon Svoboda (forward Basket Brno):„Do zápasu jsme nastoupili s energií, ale chyběla jistota v obraně a na doskoku. Proto jsme se do půlky trápili, ale ve třetí čtvrtině jsme měli dobrý vstup a nějaký rozdíl jsme si udělali. Potom jsme bohužel polevili na konci, ale celý zápas jsme bojovali a dřeli a to hlavně tou bojovností.”

Hugo Salgado (kouč SK Slavia Praha): „Je to další zápas, který byl o detailech. Myslím, že jsme každým dnem lepší a byli jsme konzistentnější, ale byl tam moment, kdy jsme si nechali utéct skore. Pak jsme se dokázali vrátit a měli jsme poslední míč na výhru. Rozhodli jsme se ne dobrým způsobem, málo jsme se soustředili a měli jsme zkusit najít otevřenou střelu a netlačit na to, ale musíme dál pracovat a vrátit tomu týmového ducha. Budeme pokračovat v tomto procesu a vítězství přijde.”

Radek Pumprla (křídlo SK Slavia Praha):„Těžko se to hodnotí. Je to druhý zápas ve třech dnech, který jsme prohráli v koncovce a myslím, že ty koncovky jsou jen o bojovnosti a o malých detailech, které rozhodují tyhle zápasy. A taky je to o vůli. O vůli je hlavně obrana, která ty zápasy vyhrává, a my jsme doma zase dostali 80 bodů a takhle vyhrávat určitě nebudeme.”

Zpět na úvod