Bulletin k utkání #3
Basket Brno vs CSO Voluntari
Zítra nás čeká utkání proti rumunskému klubu Voluntari

Zítra nás čeká utkání proti rumunskému klubu Voluntari

Basket Brno vs CSO Voluntari

8.11. | 18:00 | STAREZ Aréna Vodova | Vstupenky v síti ticketportal 

Zítra nás čeká první domácí zápas ENBL v této sezoně. Naším soupeřem bude rumunský klub CSO Voluntari.

Loni jsme v severoevropské lize odehráli dvě utkání v domácím prostředí, v prosinci jsme organizovali jeden z turnajů a utkali jsme se i s pozdějším vítězem ENBL. Oba zápasy jsme prohráli, s izraelským Ness Ziona 80:94 a s polským BM STAL Ostrow 59:80.

Rumunský klub Voluntari je tento rok nováčkem v ENBL a už má za sebou první dva zápasy. V Litvě s BC Siauliai prohrál po vyrovnaném průběhu 77:85 a poté vyhrál v Estonsku s tamním týmem Keila Coolbet 82:53.

My máme zatím v této sezoně bilanci 0:1 po prohře v Anglii s týmem Newcastle Eagles.

Voluntari je tým složen z rumunských hráčů, kteří jsou doplnění zahraničními posilami. Tyto posily jsou ve většině zápasů nejlepšími střelci týmu. V sestavě je i Rashard Odomes, kterého si fanoušci můžou pamatovat z loňské sezony z působení v Kolínu.

V této sezoně rumunské ligy je Voluntari na čtvrtém místě skupiny A s bilancí 4:2. Loni skončili ve stejné části také na čtvrtém místě a toto umístění si udrželi i po odehrání části vítězů. Ve čtvrtfinále play-off prohráli s pozdějším držitelem bronzové medaile, týmem CSU Sibiu.

Tento týden nás čeká ještě jedno domácí utkání, v sobotu od 15:30 odehrajeme zápas Kooperativa NBL ve STAREZ Aréně Vodova proti USK Praha.

Vstupenky na obě utkání jsou k dispozici v síti ticketportal.cz: https://www.ticketportal.cz/nevent/Basket-Brno

Absence v utkání: Krakovič (zraněný kotník)

Jan Pavlík (asistent trenéra Basket Brno): ,,V dalším zápase ENBL proti rumunskému týmu Voluntari nás nečeká nic jednoduchého, protože náš soupeř se snaží o takticky vyspělý basketbal s velkým množstvím opcí v útoku. Individuálně má několik nebezpečných hráčů, kteří jsou schopni jak najet do koše, tak i střílet z vetší vzdálenosti. Musíme tedy hrát s maximálním nasazením a koncentrací. Určitě by měl fungovat rychlý přechod do protiútoku a precizní provedení našich kombinací. Pokud navážeme na výkon z minulého týdne jak z Newcastlu, tak i z Prahy, pak za podpory našich fanoušků budeme mít velkou šanci na vítězství!“

Zpět na úvod