Bulletin k utkání #2
Basket Brno vs BK KVIS Pardubice
Brno hostí Pardubice a míří na čtvrtou výhru v řadě

Brno hostí Pardubice a míří na čtvrtou výhru v řadě

Basket Brno vs BK KVIS Pardubice

9.10.2024 | 18:00 | STAREZ Aréna Vodova | Vstupenky v síti ticketportal (odkaz ZDE)

Ve středu se ve STAREZ Aréně Vodova utkáme s týmem BK KVIS Pardubice. Beksa nezažívá nejlepší vstup do sezony – z prvních pěti utkání vyhráli jen jedno, a to na palubovce nováčka ligy z Jindřichova Hradce. V posledním kole odehráli doma skvělý zápas proti Nymburku. Na začátku poslední čtvrtiny vedli o 18 bodů, nakonec však prohráli těsně o pět bodů 89:94.

Tým Pardubic je složen z kvalitních, především zkušených českých hráčů. Z Nymburka přišel Luboš Kovář, z Brna Ondřej Šiška a z Kolína skvělý střelec za tři body Filip Novotný. V Pardubicích po loňské sezoně zůstali také Kamil Švrdlík, Petr Šafarčík a Adam Lukeš. Na soupisce mají také dva zahraniční hráče – Walter Williams, který dal Nymburku 20 bodů, a pod košem dominuje Joseph Brunk.

Pro Ondřeje Šišku bude tento zápas zvlášť zajímavý a specifický, protože loňskou sezonu strávil právě v našem klubu, a tak se vrací do známého prostředí STAREZ Arény Vodova.

Do zápasu vstupujeme s bilancí 3-1 (tři vítězství v řadě), posíleni posledním těžce vybojovaným vítězstvím v Ústí nad Labem. Loňská vzájemná utkání s Beksou byla velmi vyrovnaná, s celkovou bilancí 2-2, přičemž jedno vítězství jsme zaznamenali i na palubovce Pardubic.

Pro tento zápas jsme navázali spolupráci s týmem Žabiny Brno, který v úterý odehraje Euroligový zápas proti řeckému Olympiakosu. Vstupenky z tohoto utkání (a také permanentky Žabin) budou platit i na středeční duel Brna proti Pardubicím, a naopak permanentky Basketu Brno budou platit na úterní utkání Žabin.

Absence v utkání: žádné

Atrakce utkání: Čeká vás tradiční světelná a ohňová show. O poločase se můžete těšit na soutěž pro fanoušky ve spolupráci s naším partnerem, společností Natural Jihlava.

Richard Kucsa (asistent trenéra Basket Brno): ,,Náš nejbližší soupeř zatím výsledkově neprokazuje své kvality, ale to může být zavádějící, protože v základní rotaci má velmi kvalitní a zkušené hráče. My se chceme zaměřit na zlepšení určitých aspektů naší hry a potvrdit venkovní vítězství také na domácí palubovce.“

Matěj Dáňa (hráč Basket Brno): ,,Čeká nás domácí utkání proti Pardubicím, které mají velmi kvalitní tým, takže nás čeká náročný zápas. Věřím, že pokud navážeme na týmovou práci z minulého utkání, můžeme zvítězit. Rád bych pozval všechny fanoušky do haly – uděláme maximum pro to, abychom si připsali čtvrtou výhru v řadě.“

Zpět na úvod