Bulletin k utkání
Basket Brno vs Inter Bratislava
Basket Brno v úterý vstoupí do ENBL!

Basket Brno v úterý vstoupí do ENBL!

Basket Brno vs Inter Bratislava

15.10. | 19:00 | STAREZ Aréna Vodova | Vstupenky v síti Ticketportal (odkaz ZDE)

V úterý 15. října zahájí Basket Brno svou čtvrtou sezónu v ENBL. Severoevropská liga se opět rozšířila a přinese vysoce kvalitní mezinárodní konfrontace. První zápas nás čeká na domácí půdě v STAREZ Aréně Vodova proti našemu geograficky nejbližšímu soupeři – slovenskému Interu Bratislava.

Inter hraje v nejvyšší slovenské soutěži s bilancí 5:2, přičemž prohry zaznamenal v Levicích (99:82) a překvapivě i v posledním kole, kdy doma podlehl Handlové 61:64. Pro tento historicky úspěšný slovenský klub to bude zároveň jejich premiéra v ENBL.

Sezóna 2024/25 v severoevropské lize odstartovala už v září. Ve skupině B, kde je i náš tým, se již odehrály tři zápasy. Loňský vítěz Bakken Bears porazil Bristol Flyers 83:72, vítěz polského poháru Legia Warszawa deklasovala norský Fyllingen o 30 bodů a Bamberg si poradil s Bukureští 93:78. Zítra kromě nás vstoupí do ligy také estonský tým Keila, který se utká s dánským Bakken Bears, a Dinamo Bukurešť se střetne s Legií Warszawa.

Na domácí půdě v STAREZ Aréně Vodova jsme letos zatím nepocítili porážku. V přípravě jsme porazili Nitru a Opavu, a v Kooperativa NBL jsme zvítězili nad Slavií Praha i Pardubicemi. Zveme všechny fanoušky do haly – přijďte si užít špičkový evropský basketbal! Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal. Pomozte nám vstoupit na mezinárodní scénu vítězně! Zápas začíná v 19:00.

Absence v utkání: žádné

Richard Kucsa (asistent trenéra Basket Brno):

„Inter Bratislava před sezónou výrazně obměnil svůj hráčský kádr, nyní mají prakticky zcela novou základní rotaci. Jejich hra je postavená hlavně na amerických legionářích, kteří často berou hru do vlastních rukou. Pro nás bude klíčové co nejvíce eliminovat jejich individuální schopnosti. Skvěle využívají rychlý přechod do útoku, takže musíme oproti našemu poslednímu zápasu výrazně zlepšit obrannou tranzici a minimalizovat ztráty míče. V ENBL nás čekají silní soupeři, ale naším cílem je jednoznačně vstoupit do soutěže vítězstvím.“

Zpět na úvod